Wat is het beste lichtgewicht handdoek voor op vakantie

Niet alle handdoeken zijn hetzelfde en er is een enorm verschil in kwaliteit en comfort. Veel reizigers realiseren zich niet hoe essentieel een reishanddoek kan zijn. Daarom staat Buvanha in dit artikel stil bij het beste lichtgewicht handdoek voor op vakantie en waar je op moet letten bij het uitkiezen van een lichtgewicht handdoek.

Voordelen lichtgewicht handdoek

Het grootste voordeel aan lichtgewicht handdoeken, de naam zegt het al, is dat ze licht van gewicht zijn. Een lichtgewicht handdoek is veelal gemaakt van microvezels. Een microvezel handdoek is dan ook al snel een paar honderd gram lichter dan een normale katoenen handdoek. Daarnaast is een microvezel handdoek ook nog eens erg compact en neemt de handdoek dus weinig gewicht en ruimte in. Heel fijn wanneer je, zoals wij, vaak op reis gaat met het vliegtuig.

Lichtgewicht handdoeken zijn gemaakt van microvezel en niet van katoen. Hierdoor zijn lichtgewicht microvezel handdoeken ook vele malen sneller droog. Dat is heel handig wanneer je op reis bent, want na het douchen moet je wellicht de bus gaan halen. Bovendien wil je ook niet de hele dag op een klets natte handdoek liggen. De betere merken reishanddoeken drogen dan ook sneller dan een katoenen handdoek. Helemaal wanneer je ze even in de wind hangt en drogen zelfs nog sneller als ze in de zon liggen.

Waar moet een lichtgewicht handdoek aan voldoen?

Een lichtgewicht handdoek komt vandaag de dag in allerlei soorten en maten. Hierdoor ervaart iedereen een lichtgewicht handdoek anders. De een positief, de ander negatief. Net als ieder ander product, heeft een lichtgewicht handdoek ook een bepaalde hoeveelheid eisen waar het aan moet voldoen wil het daadwerkelijk voordeel hebben.

Sneldrogend

Een lichtgewicht handdoek is vaak gemaakt van microvezel. Wanneer je een goede kwaliteit microvezel handdoek koopt, zal je ervaren dat de handdoek sneller droogt en ook nog eens comfortabel is. 

Handig formaat

Een lichtgewicht handdoek is ideaal omdat het gewicht bespaard. Daarom is het ook belangrijk dat het een compacte handdoek is en je het voordeel van minder gewicht en meer ruimte behoud voor wanneer je bijvoorbeeld op reis gaat.

Droogt goed af

Hoe klein of hoe licht een handdoek ook mag zijn, een handdoek heeft geen effect als de handdoek niet goed afdroogt. Vaak zien we dan ook dat goedkope lichtgewicht handdoeken snel niet meer zo goed afdrogen doordat het materiaal snel slijtage toont. Zorg daarom dat je altijd een lichtgewicht handdoek van de juiste materialen koopt.

Water absorberend

Een katoenen handdoek neemt vaak te veel water op. Dit zorgt ervoor dat een groot deel van de handdoek te nat is. Vervolgens kan je met de handdoek je eigen niet meer goed afdrogen, wat ten koste van de functie en comfort van de handdoek gaat. Dit wil je natuurlijk ten alle tijden voorkomen. Een goede lichtgewicht handdoek is dus water absorberend, zodat je altijd jezelf kunt afdrogen. Bovendien, zijn deze handdoeken vele malen sneller droog.

De ultieme reishanddoek

Na meer dan 100 verschillende handdoeken getest te hebben, is het Buvanha gelukt om de beste reishanddoek te ontwerpen. De ultieme reishanddoek is licht van gewicht, compact van formaat, snel drogend, absorbeert water en is zand afstotend. Bovendien, houdt de reishanddoek van Buvanha ook geen smeuïge geuren vast. Hierdoor kan je op vakantie altijd van een droge en schone handdoek genieten. 

Bekijk ons aanbood aan lichtgewicht handdoeken en profiteer van een bijpassend opbergtasje, zodat je nog meer plek in je bagage bespaard en gemakkelijk de handdoek naar het strand of zwembad meeneemt.