Compacte microvezel handdoek voordelen

Hoogstwaarschijnlijk heb je er ooit wel iets over gehoord: een reishanddoek. Een reishanddoek is een compact handdoek voor op reis gemaakt van microvezel. Deze compacte microvezel handdoek is uitstekend voor zonvakanties, maar ook voor actieve vakanties als backpacken. In dit artikel deelt Buvanha wat een compacte microvezel handdoek is en wat de voordelen van een compacte microvezel handdoek zijn.

Wat is een compacte microvezel handdoek?

Microvezel handdoeken zijn synthetische vezels bestaande uit polyester en polyamide. Doorgaans fijner dan de diameter van een zijden draad en extreem fijn in vergelijking met een streng katoen, maar door hun fijn geweven constructie kunnen ze verrassend veel vocht opnemen! Ze zijn zacht, absorberend, duurzaam en compact opvouwbaar. Hierdoor wordt een microvezel handdoek als de beste handdoek voor op reis gezien.

compacte microvezel reishanddoek

De voordelen van een compacte microvezel handdoek

Nu we weten wat een microvezel handdoek is en waar deze van gemaakt is, is het goed om ook de voordelen van deze handdoek soort te weten.

Compact formaat

compacte microvezel handdoek Buvanha reistas

De naam zegt het al: een microvezel handdoek is compact opvouwbaar. Microvezel handdoeken zijn meestal 1/4 van de grootte van een gewone handdoek en kunnen dus compacter worden ingepakt, waardoor er dus meer ruimte in je bagage ontstaat voor andere spullen.

De compacte microvezel reishanddoek van Buvanha komt zelfs in een aparte reistas, waarmee je de handdoek altijd gemakkelijk met je meedraagt en opbergt.

 

Licht van gewicht

Dankzij het compacte formaat zijn microvezel handdoeken ook 1/3 van het gewicht van gewone handdoeken. Vooral als je het vergelijkt met het gewicht van een katoenen handdoek die vol water zit. Dit voorkomt het dragen van zware tassen naar het strand, het zwembad of gedurende de reis.

Super absorberend

Zoals eerder gezegd, zijn microvezeldoeken opgebouwd uit vele kleine, dunne en door hun grootte en hoeveelheid, absorberen de vezels veel gemakkelijker water en vocht dan traditionele handdoeken en zijn ze dus extreem absorberend ondanks het feit dat ze zo veel compacter zijn.

Sneldrogende handdoek

Door de snelle afgifte van geabsorbeerd water zorgt het ook voor een versneld droogproces na een wedstrijd of oefening, en de snelle afgifte van water zorgt ervoor dat de microvezel handdoek droog is en klaar voor gebruik de volgende keer dat je hem nodig hebt.

Hygiënischer

Door hun sneldrogende eigenschap zijn microvezel handdoeken veel hygiënischer dan traditionele handdoeken omdat ze geen vocht absorberen en gedurende langere tijd ook muffe geuren vasthouden.

Bacteriën en schimmels gedijen goed in natte handdoeken die in een tas worden achtergelaten of op een zwembaddek worden gestapeld, met als gevolg een onaangename geur en minder dan ideale werking van de handdoek.

Niet alleen voor op reis

Of het nu voor sportschool, zwemles of spinning is, compacte microvezel handdoeken zijn een aanrader. Overweeg ze mee te nemen op korte reisvakanties als back-up voor uw hotelhanddoek, gebruik ze om uw haar in te wikkelen na het wassen, na het strand mee te nemen en vele andere handige manieren om ze te gebruiken.

De beste compacte microvezel handdoek

Na veel onderzoek en meerdere rondes van produceren, heeft Buvanha de beste compacte microvezel handdoek gemaakt. Wij bieden een assortiment aan hoge kwaliteit microvezel handdoeken die licht van gewicht, compact, super absorberend, sneldrogend, geur- en zandafstotend zijn. Hierdoor heb je altijd de bechikking over een droge, compacte handdoek die je voor iedere gelegenheid kunt gebruiken.

Onze microvezel reishanddoeken komen in alle soorten en maten. Hierdoor kan je kiezen voor een compacte microvezel handdoek, maar ook voor een microvezel badhanddoek! Bekijk hier onze collecties.