Badhanddoek microvezel & katoenen handdoek vergelijken

Het vergelijken van een microvezel badhanddoek en een katoenen handdoek is niet een onderwerp waar je vaak over praat. Toch vinden wij van Buvanha het belangrijk dat je het verschil tussen een microvezel handdoek en een katoenen handdoek goed kent, zodat je beide soort handdoeken kunt vergelijken en de beste keus bij de aanschaf van een reishanddoek kunt maken.

Voordelen microvezel handdoek

Droogt sneller af

Een microvezel handdoek neemt veel meer vocht op dan een gewone handdoek, waardoor je haar een stuk sneller droog is. Dit is ideaal wanneer je haast hebt!

voordelen microvezel badhanddoek

Mooi ontwerp

Microvezel badhanddoeken komen in diverse soorten en maten. Microvezel handdoeken zijn vaak voorzien van een vrolijke print. Kijk bijvoorbeeld naar de badhanddoeken van Buvanha!

Compact en licht van gewicht

Microvezel handdoeken zijn een stuk lichter van gewicht en compacter om op te vouwen. Hierdoor neemt het veel minder ruimte in beslag en geniet je van meer kastruimte of bagage tijdens de vakanties!

Voordelen katoenen handdoek

Duurzaam materiaal

Katoen is gemaakt van natuurlijke stoffen, dit materiaal groeit in de natuur. Daarom zijn de materialen van een katoenen handdoek zeker niet schadelijk voor het milieu. Bovendien is katoen een zeer sterk en stevig materiaal waardoor het niet snel zal slijten. Daarom is een katoenen handdoek bijvoorbeeld zwaarder en ruwer dan een microvezel badhanddoek. 

Makkelijk in onderhoud

Wat katoenen handdoek een fijn product maakt, is dat het niet extreem veel zorg nodig heeft. Het laat zich makkelijk onderhouden en doordat het vaak ruwe handdoeken zijn kan het goed tegen een stootje. Hierdoor wordt katoen dan ook sneller gekozen dan goedkope varianten microvezel doeken. Simpelweg omdat katoen garant staat voor kwaliteit materiaal en bij de aanschaf van een goedkope microvezel doek is dit nog maar afwachten.

 

Beste handdoek voor op reis

beste handdoek voor op reis Buvanha ideale reishanddoek

Op basis van de bovenstaande voordelen heb je een goed beeld gekregen wat de voordelen per soort handdoek is voor in het dagelijkse leven. Maar wat als je nu op reis gaat?

Als je op reis gaat, heb je een handdoek nodig die licht van gewicht, compact opvouwbaar, mooi van design en snel drogend is. In dat geval kom je voor op reis dan ook sneller uit op de keuze voor een microvezel badhanddoek.